Slå ett slag för miljön

Om du och ditt företag vill slå ett slag för miljön så finns det mycket fina pikétröjor som dels kommer i miljövänliga material men också från ekologiskt fair trade som ser till att stödja lokala bönder och arbetskraft. Detta har börjat bli alltmer populärt och det märks inte minst på marknaden då det kommer allt fler modeller och material. Idag är det mycket billigare att handla miljövänligt än förr i tiden och om du vill gå den gröna vägen finns det några krav som du kan ställa på din leverantör:

2 - Slå ett slag för miljön

  • Svanen märkning. Att kräva att dina pikétröjor har svanen märkning innebär att de är tillverkade av material som inte innehåller förbjudna färgämnen och kemikalier. De skall inte heller ha tillverkats i fabriker som släpper ut miljöfarliga ämnen. Att få en svanen märkning kräver alltså en hel del, och därför är det viktigt att dina tröjor skall ha denna symbol.
  • Ftalat fri tryckfärg. Ftalater är ämnen som har visat sig vara både irriterande på huden och, i vissa fall, cancerframkallande. Kräv att dina tröjor skall vara fria från detta ämne för att de skall bli så ekologiska som möjligt. enligt svensk lag så får inte barnprodukter, till exempel kläder och leksaker, vara tryckta med detta ämne men när det gäller vuxenvaror är det viktigt att man själv ställer de rätta kraven.

Visa att du bryr dig om miljön genom att välja pikétröjor som är naturliga och fria från kemikalier. Detta ger din profilreklam en extra dimension och kommer dessutom att ge dig respekt och ett högt omdöme. Andra kommer säkert vilja följa ditt exempel och med det har du satt ribban högt för ett giftfritt samhälle. Du visar med detta för dina kunder att du verkligen bryr dig om både dem och din omgivning och få saker är så uppskattade idag!